De stad als escape room in Den Bosch

Boek je Escape tour in Den Bosch

Boek Den Bosch als escape room bij Escape Xperience - het Mysterie van Jeroen Bosch

Den Bosch - het Mysterie van Jeroen Bosch

Boek nu:  Nederlands      Engels

Tijdens deze escape tour beleef je Den Bosch in het jaar 1517.
Beroemde schilder Jeroen Bosch is recent overleden. Wanneer zijn weduwe Aleid thuiskomt, ontdekt ze dat zijn meest beroemde schilderijen zijn gestolen.
De dief is van plan ze te verbranden. De verborgen betekenissen en mysteries van de schilderijen van haar man, zullen Aleid naar de dief en de schilderijen leiden.
Lukt het jullie ze binnen 2 uur te vinden, voor het te laat is?

Startlocatie Markt 61 in Den Bosch
Spelduur 2 uur
Toegankelijkheid Rolstoelvriendelijk

 

Boek Den Bosch als escape room bij Escape Xperience - Legendes en Volksverhalen

Den Bosch - Legendes en Volksverhalen

Boek nu:    Nederlands

Tijdens deze escape tour beleef je Den Bosch in het jaar 1542. Maarten van Rossum en zijn leger staan op het punt de stad aan te vallen. Willem Mool, kroniekschrijver van de stad, heeft een idee: met zijn kennis van de geschiedenis, legendes en volksverhalen van de stad kunnen jullie alle belangrijke figuren verzamelen die de stad hebben beschermd. Deze verzamelen jullie op jullie schild, die jullie vervolgens aan de stadsmuur moeten bevestigen. Lukt het jullie binnen 2 uur alle beschermers van de stad te verzamelen en zo de stad te beschermen?

Startlocatie Zuidkant van de Sint Janskathedraal in Den Bosch
Spelduur 2 uur
Toegankelijkheid Rolstoelvriendelijk

 

De stad als escape room in Den Bosch

Met Escape Xperience wordt de historische binnenstad van Den Bosch een escape room. Beleef de legendes en volksverhalen of het verhaal van kunstenaar Jeroen Bosch en ontdek Den Bosch met onze Escape room games! Lukt het jullie de missie binnen de tijd te halen?

Meer informatie over Den Bosch

Den Bosch, ook bekend als 's-Hertogenbosch, is een ontzettend leuke stad voor een stadswandeling door de vele bezienswaardigheden in de binnenstad. De stad is een van de grotere Brabantse steden, en dat kun je terugzien aan het aantal trekpleisters in de binnenstad. De stad staat bekend als een Rooms-katholiek bolwerk, waarvan nog veel kenmerken in de architectuur en in de kunst zijn terug te vinden. Neem bijvoorbeeld de Sint-Janskathedraal: volgens velen beschouwd als het hoogtepunt van de Brabantsche gotiek.

Voor meer informatie over activiteiten en evenementen in en rondom Den Bosch kun je terecht op de website van VVV Visit Den Bosch.
De schilderijen van Jeroen Bosch zijn online te bekijken op de website van Bosch Project.