Escape de stad Deventer

Met Escape Xperience beleef je de stad Deventer op een nieuwe, leuke en interactieve manier. Onze Xperience is als een escape room, maar dan buiten in de stad! Met de app loop je door de stad terwijl je puzzels en raadsels oplost. Elke Xperience heeft een spannende verhaallijn, waarbij je de hoofdpersoon helpt ontsnappen of een urgente missie helpt voltooien. Het is een self-guided tour, dus jullie kunnen starten wanneer jullie er klaar voor zijn. Onder aan deze pagina vind je meer informatie over de spellen die we in Deventer aanbieden.

Deventer is een van de oudere steden van Nederland. De eerste vermelding van de stad werd teruggevonden in een oorkonde uit 977, waarin werd gesproken over Daventre portu - de haven van DeventerDeventer heeft het onder meer het oudste stenen huis (de Proosdij), het oudste wandelpark (het Worpplantsoen) en ook de oudste wetenschappelijke bibliotheek van Nederland: de Athenaeumbibliotheek.

Tijdens onze Escape Xperience kom je onder meer langs de Lebuinuskerk, de Bergkerk, de Waag, de Latijnse school en het stadhuis. 

Voor meer informatie over Deventer kun je terecht op de website van VVV Deventer.

Onze Escape Tour in Deventer

Deventer - het Verraad van Deventer

Tijdens deze Xperience beleef je Deventer in het jaar 1672. Deventer wordt aangevallen door een Frans en Duits leger onder leiding van de bisschop van Munster. De burgemeester en zijn broers die in het stadsbestuur zitten, zullen cruciale beslissingen moeten nemen. In het centrum van de stad zijn aanwijzingen te vinden die hen gaan helpen. Lukt het jullie de broers te helpen voorkomen dat de stad wordt vernietigd?

Onze Escape Xperience is een escape game in het centrum van Deventer. Escape Xperience is niet gelieerd aan Deventer Verhaal en/of Museum de Waag.
 

Startlocatie De Waag in Deventer
Spelduur 2 uur
Toegankelijkheid Rolstoelvriendelijk
Nederlands Engels Spaans
Boek nu!