Escape Xperience: €25 per team

Escape Xperience

Escape Xperience - Een Escape Room in Gouda, maar dan buiten

Met Escape Xperience beleef je de stad Gouda op een nieuwe, leuke en interactieve manier. Onze Xperience is als een escape room, maar dan buiten in de stad! Met de app loop je door de stad terwijl je puzzels en raadsels oplost. Elke Xperience heeft een spannende verhaallijn, waarbij je de hoofdpersoon helpt ontsnappen of een urgente missie helpt voltooien. Het is een self-guided tour, dus jullie kunnen starten wanneer jullie er klaar voor zijn. Onder aan deze pagina vind je meer informatie over de spellen die we in Gouda aanbieden.

Gouda, wereldwijd bekend om de Goudse kaas, bloeide door de binnenvaart over de rivieren in de middeleeuwen uit tot een belangrijke stad. De stad is erg populair onder toeristen. In het centrum is het rijke verleden nog altijd terug te zien in het grote aantal historische en monumentale gebouwen. Daarnaast zijn er In de openbare ruimte beelden, sculpturen en oorlogsmonumenten te zien. Een ontzettend leuke omgeving voor een stadswandeling of een Escape Xperience! Tijdens ons spel kom je, naast veel andere interessante gebouwen en monumenten, onder meer langs het stadhuis, de markt en molen 't Slot op de Punt. 

Voor meer informatie over activiteiten en evenementen in Gouda kun je terecht op de website van VVV Gouda.
Deze Escape Xperience wordt momenteel alleen in het Nederlands aangeboden.

Onze Escape Rooms in Gouda

Gouda - De Legende van Jacoba

Deze Escape stadstour voert je terug naar het jaar 1800 in Gouda. Ans van Kempen is een weduwe met 3 kinderen, die uit haar huis dreigt te worden gezet. Ze heeft een laatste kans om aan geld te komen. Een voorvader van haar man werkte voor gravin Jacoba in het nu afgebroken kasteel aan de rand van Gouda. Ze schonk hem goudstaven, die hij in een geheime tunnel onder haar kasteel verborg. Al generaties wordt een papier met instructies doorgegeven waarmee de ingang van de tunnel te vinden moet zijn, maar het is niemand ooit gelukt. Lukt het jullie wel om hem binnen 2 uur te vinden?

Deze Escape stadstour leidt je langs 20 locaties: trekpleisters van de stad en minder bekende plekken.
 

Nederlands Engels Spaans
Boek nu! empty