De stad als escape room in Gouda

Boek je Escape tour in Gouda

Boek Gouda als escape room bij Escape Xperience Gouda - de Legende van Jacoba

Gouda - de Legende van Jacoba

Boek nu:    Nederlands

Deze Xperience voert je terug naar het jaar 1800 in Gouda. Ans Loosjes is een weduwe met 3 kinderen, die uit haar huis dreigt te worden gezet. Ze heeft een laatste kans om aan geld te komen. Haar overleden man heeft de tunnel van gravin Jacoba ontdekt en daar een gouden schat gevonden. Hij heeft aanwijzingen voor Ans achtergelaten in zijn manuscript, zodat zij de schat kan vinden.
Lukt het jullie wel om hem binnen 2 uur te vinden? 

Startlocatie Onze-Lieve-Vrouwetoren in Gouda
Spelduur 2 uur
Toegankelijkheid Rolstoelvriendelijk

 

De stad als escape room in Gouda

Met Escape Xperience wordt de historische binnenstad van Gouda een escape room. Ontrafel de mysteries rond de legende van Jacoba en ontdek Gouda met onze Escape room games! Lukt het jullie om Ans te helpen en de missie binnen de tijd te halen?

Meer informatie over Gouda

Gouda, wereldwijd bekend om de Goudse kaas, bloeide door de binnenvaart over de rivieren in de middeleeuwen uit tot een belangrijke stad. Gouda staat ook bekend om zijn prachtige grachten, die je kunt verkennen tijdens een ontspannen rondvaart. Een van de vele redenen waarom de stad erg populair is onder toeristen.

In het centrum is het rijke verleden nog altijd terug te zien in het grote aantal historische en monumentale gebouwen. Daarnaast zijn er in de openbare ruimte beelden, sculpturen en oorlogsmonumenten te zien. Een ontzettend leuke omgeving voor een stadswandeling of een Escape Xperience!

Tijdens ons spel kom je, naast veel andere interessante gebouwen en monumenten, onder meer langs De Waag, het stadhuis, de Sint-Janskerk, de tuin van het Willem Vroesenhuis en molen 't Slot op de Punt. 

Voor meer informatie over activiteiten en evenementen in Gouda kun je terecht op de website van VVV Gouda.