Escape Xperience: €25 per team

Escape Xperience

Escape Xperience - Een Escape Room in Haarlem, maar dan buiten

Met Escape Xperience beleef je de stad Haarlem op een nieuwe, leuke en interactieve manier. Onze Xperience is als een escape room, maar dan buiten in de stad! Met de app loop je door de stad terwijl je puzzels en raadsels oplost. Elke Xperience heeft een spannende verhaallijn, waarbij je de hoofdpersoon helpt ontsnappen of een urgente missie helpt voltooien. Het is een self-guided tour, dus jullie kunnen starten wanneer jullie er klaar voor zijn. Onder aan deze pagina vind je meer informatie over de spellen die we in Haarlem aanbieden.

Haarlem, na Amsterdam de grootste stad in Noord-Holland en was in de middeleeuwen een van de belangrijkste steden van Holland.  In december 1572 begon er een gevecht tussen Spaanse troepen en een garnizoen van 3000 Haarlemmers, onder leiding van kapitein Wigbolt Ripperda. Er volgde een belegering van ruim zeven maanden. Kenau Simonsdochter Hasselaer speelde tijdens deze periode een grote rol in de geschiedenis. Volgens ooggetuigenverslagen maakte ze met haar houthandel de bouw van een galei mogelijk en volgens mythes vocht ze zelf ook mee.

Deze Escape Xperience wordt momenteel alleen in het Nederlands aangeboden.

Onze Escape Rooms in Haarlem

Haarlem - de Ontsnapping van Kenau

Tijdens deze City Xperience beleef je Haarlem in het jaar 1573. Haarlem heeft zich net overgegeven aan het Spaanse leger. Kenau, die mee heeft gevochten tegen de Spanjaarden, kan nu beter snel de stad verlaten. Een generaal geeft Haarlemmers tegen betaling een plekje op zijn schip om de stad te ontvluchten. Lukt het jullie Kenau binnen 2 uur te helpen het benodigde geld te verzamelen én het schip te vinden?
 

Startlocatie Stationsplein in Haarlem
Spelduur 2 uur
Toegankelijkheid Rolstoelvriendelijk
Nederlands Engels Spaans
Boek nu!