De stad als escape room in Haarlem

Boek je Escape tour in Haarlem

Boek Haarlem als escape room bij Escape Xperience Haarlem - de Ontsnapping van Kenau

Haarlem - de Ontsnapping van Kenau

Boek nu:  Nederlands      Engels

Met deze Escape tour beleef je Haarlem in het jaar 1573. Haarlem heeft zich net overgegeven aan het Spaanse leger. Kenau, die mee heeft gevochten tegen de Spanjaarden, kan nu beter snel de stad verlaten. Een generaal geeft Haarlemmers tegen betaling een plekje op zijn schip om de stad te ontvluchten.

Lukt het jullie Kenau binnen 2 uur te helpen het benodigde geld te verzamelen én het schip te vinden?

Startlocatie Stationsplein in Haarlem
Spelduur 2 uur
Toegankelijkheid Rolstoelvriendelijk

 

De stad als escape room in Haarlem

Met Escape Xperience wordt de historische binnenstad van Haarlem een escape room. Beleef het legendarische verhaal van Kenau Simonsdochter Hasselaer en ontdek Haarlem met onze Escape room games! Lukt het jullie de missie binnen de tijd te halen?

Meer informatie over Haarlem
Haarlem is na Amsterdam de grootste stad in Noord-Holland en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. In die tijd was Haarlem een van de belangrijkste steden van Holland. Ondanks haar bescheiden omvang heeft Haarlem een levendige culturele scene en staat het bekend om zijn historische architectuur en charmante grachten.

In december 1572 begon er een gevecht tussen Spaanse troepen en een garnizoen van 3000 Haarlemmers, onder leiding van kapitein Wigbolt Ripperda. Er volgde een belegering van ruim zeven maanden. Kenau Simonsdochter Hasselaer speelde tijdens deze periode een grote rol in de geschiedenis. Volgens ooggetuigenverslagen maakte ze met haar houthandel de bouw van een galei mogelijk en volgens mythes vocht ze zelf ook mee.

Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar de website van VVV Haarlem.