De stad als escape room in Maastricht

Boek je Escape tour in Maastricht

Boek Maastricht als escape room bij Escape Xperience Maastricht - de Sleutel van Servatius

Maastricht - de Sleutel van Servatius

Boek nu:  Nederlands

Tijdens deze Xperience ontdek je de overblijfselen uit de Romeinse tijd en de Middeleeuwen in het centrum van Maastricht terwijl je zoekt naar de sleutel van Sint Servatius. Een kunstroofbende probeert op basis van aanwijzingen in een middeleeuws manuscript de sleutel te bemachtigen. Aan de hand van de aantekeningen in het manuscript ga je samen met kunsthistorica Vera Larix op zoek naar de plaats waar de sleutel is verborgen. Lukt het jullie de kunstroofbende te snel af te zijn?

Startlocatie De Servaasfontein, bij de Sint Servaasbasiliek in Maastricht
Spelduur 2,5 uur
Toegankelijkheid Rolstoelvriendelijk

 

De stad als escape room in Maastricht

Met Escape Xperience wordt de historische binnenstad van Maastricht een escape room. Beleef het spannende verhaal van de kunstroofbende die de sleutel van Servatius probeert te stelen aan de hand van middeleeuws manuscript. Ontdek het oude historische centrum van Maastricht aan de hand van onze Escape room games! Lukt het jullie om samen met Vera de kunstroofbende te snel af te zijn en de sleutel veilig te stellen?

Meer informatie over Maastricht

Maastricht is een van de oudste steden van Nederland, waarvan de bewoning al minstens 2000 jaar teruggaat volgens archeologische opgravingen. Gedurende deze lange geschiedenis heeft de stad zich ontwikkeld van een Romeinse vesting naar een middeleeuws religieus centrum en later tot een belangrijke garnizoenstad. Tegenwoordig staat Maastricht mede door de aanwezigheid van enkele gerenommeerde kunstopleidingen bekend als een cultureel centrum van betekenis. Maastricht biedt een boeiende mix van historie, kunst en cultuur die een bezoek meer dan waard is.

Tijdens onze Escape Xperience verken je het historische hart van de stad, waar je langs iconische bezienswaardigheden komt zoals bijvoorbeeld de Hertogsmolen, de Bisschopsmolen, De Sint Servaasbasiliek, de Servaasbrug, de Dominicanenkerk, de Helpoort, de middeleeuwse stadsmuur en het Dinghuis.

Voor meer informatie over Maastricht kun je terecht op de website van VVV Maastricht.