De stad als escape room in Zutphen

Boek je Escape tour in Zutphen

Escape Xperience: Amersfoort: de verborgen munten

Zutphen - de Redding van de Stad

Boek nu:     Nederlands

Tijdens deze Xperience beleef je Zutphen in het jaar 1537. Zutphenaren komen in opstand tegen de hertog van Gelre. Hij laat de stad bezetten door een stel losbandige soldaten en dreigt de stad te laten verwoesten. Burgemeester Johan van Voorthuysen moet in een stad in oorlog op zoek naar een manier om dit conflict op te lossen. In het centrum van de stad zijn aanwijzingen te vinden die hem gaan helpen. Lukt het jullie Johan te helpen voorkomen dat de stad wordt vernietigd?

Startlocatie De Wijnhuistoren in Zutphen
Spelduur 2 uur
Toegankelijkheid Rolstoelvriendelijk

 

De stad als escape room in Zutphen

Met Escape Xperience wordt de historische binnenstad van Zutphen een escape room. Beleef het verhaal van de Zutphenaren die in opstand komen tegen de hertog van Gelre, terwijl je de leukste plekken van de stad ontdekt. Lukt het jullie de missie binnen de tijd te halen?

Meer informatie over Zutphen

Zutphen, een prachtige stad gelegen aan de IJssel, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. De stad heeft haar naam gevestigd dankzij de historische architectuur en de ligging aan de rivier de IJssel. Het centrum van Zutphen ademt geschiedenis, met een overvloed aan historische en monumentale gebouwen die getuigen van een welvarend verleden. Iconische gebouwen als de imposante Wijnhuistoren, de Bourgonjetoren en de karakteristieke Drogenapstoren zijn een aantal voorbeelden van locaties waar je tijdens onze Escape Xperience langskomt. Een wandeling door de sfeervolle straatjes voert je langs bijzondere plekken zoals de schelpengrot en het Agnietenhof. Uiteraard kom je op de route ook langs de Walburgiskerk.

Tijdens onze Escape Xperience ontdek je de fascinerende verhalen achter deze historische bezienswaardigheden, terwijl je langs iconische locaties zoals het stadhuis wandelt om de verschillende puzzels en raadsels op te lossen. Verlies jezelf in de betoverende ambiance van Zutphen terwijl je de mysteries van de stad ontrafelt.

Voor meer informatie over activiteiten en evenementen in Zutphen, nodigen we je uit om een kijkje te nemen op de website van VVV Zutphen.