Escape de stad Zwolle

Met Escape Xperience beleef je de stad Zwolle op een nieuwe, leuke en interactieve manier. Onze Xperience is als een escape room, maar dan buiten in de stad! Met de app loop je door de stad terwijl je puzzels en raadsels oplost. Elke Xperience heeft een spannende verhaallijn, waarbij je de hoofdpersoon helpt ontsnappen of een urgente missie helpt voltooien. Het is een self-guided tour, dus jullie kunnen starten wanneer jullie er klaar voor zijn. Onder aan deze pagina vind je meer informatie over de Escape Room die we in Zwolle aanbieden.

Zwolle heeft een rijk verleden, en dat zie je terug in het oude stadscentrum. Zwolle kwam door de handel in de vroege Middeleeuwen tot bloei en ontwikkelde zich in de 15 eeuw tot invloedrijke Hanzestad. Zwolle beleefde in de 15e eeuw haar 'Gouden Eeuw'. Tijdens deze periode ontwikkelde de stad zich ook erg op kerkelijk en cultureel gebied. De restanten van deze bijzondere periode zijn nog steeds terug te zien in het stadscentrum, onder meer in de bijzondere karakteristieke gevels van de gebouwen in het centrum. Tijdens onze Escape Xperience kom je onder meer langs de Sassenpoort, de Wijndragerstoren, de St. Michaelskerk en de Peperbus (Onze-Lieve-Vrouwetoren).

Voor meer informatie over Zwolle kun je terecht op de website van VisitZwolle.

Onze Escape Tour in Zwolle

Zwolle - de Geheime Sleutel

Tijdens deze City Xperience ontdek je het Zwolle van 1787 door de ogen van Gerrit Jan Pijman, die bij de revolutionaire beweging van de Patriotten hoorde. Ze hadden succes geboekt in de stad, maar dat verandert wanneer de prins van Oranje en zijn leger naar de stad komen om de orde te herstellen. Gerrit Jan moet vluchten. Om dit te doen heeft hij een geheime sleutel nodig voor een van de poorten van de stad. Lukt het jullie om hem binnen 2 uur te vinden?
 

Startlocatie De Sassenpoort in Zwolle
Spelduur 2 uur
Toegankelijkheid Rolstoelvriendelijk
Nederlands Engels Spaans
Boek nu!