Escape de stad Amersfoort

Met Escape Xperience beleef je de stad Amersfoort op een nieuwe, leuke en interactieve manier. Onze Xperience is als een escape room, maar dan buiten in de stad! Met de app loop je door de stad terwijl je puzzels en raadsels oplost. Elke Xperience heeft een spannende verhaallijn, waarbij je de hoofdpersoon helpt ontsnappen of een urgente missie helpt voltooien. Het is een self-guided tour, dus jullie kunnen starten wanneer jullie er klaar voor zijn. Onder aan deze pagina vind je meer informatie over de spellen die we in Amersfoort aanbieden.

Wanneer je in het centrum van Amersfoort rondloopt, ervaar je de middeleeuwse historie in haar vele monumenten, grachten en straatjes. In 1259 kreeg Amersfoort stadsrechten van de Utrechtse bisschop. De iconische dubbele stadspoort is een mooi voorbeeld van hoe goed de rijke historie bewaard is gebleven. De Onze-lieve-vrouwe-toren, waarvan de kerk al eeuwen geleden is afgebrand, is een overgebleven herinnering aan het bedevaartsoord dat Amersfoort ooit is geweest.

Voor meer informatie over wat er in en om Amersfoort te doen is, kun je ook de website van VVV-Amersfoort bezoeken.

Tijdens onze Escape Xperience in Amersfoort ontdek je de oude stadsmuur, de muurhuizen, de Koppelpoort, de Kamperbinnenpoort en de waterpoort Monnikendam, en nog veel andere leuke bezienswaardigheden. Verder kun je er vooraf of na afloop van de Xperience leuk dineren, lunchen of gewoon even gezellig bij een van de vele terrassen aanschuiven.

Onze Escape Tours in Amersfoort

Amersfoort - Legendes en volksverhalen

Een recent vermoorde klimaatwetenschapper heeft jullie een boekje met verhalen nagelaten, waar opdrachten en aanwijzingen in de kantlijn staan geschreven. De aanwijzingen leiden naar een nieuwe, duurzame energiebron die hij heeft ontdekt. Lukt het jullie de ontdekking binnen 2 uur veilig te stellen, en deze uit handen van de moordenaar te houden?
 

Startlocatie De oude stadsmuur bij de Sint Annastraat in Amersfoort
Spelduur 2 uur
Toegankelijkheid Rolstoelvriendelijk
Nederlands Engels Spaans
Boek nu! Boek nu!

Amersfoort - De Verborgen Munten

Ontdek het Amersfoort van 1672 door de ogen van Matthias Withoos, de beroemdste schilder van zijn tijd. Terwijl de Fransen op het punt staan de stad in te vallen heeft hij nog één missie te voltooien: de verborgen munten van zijn leermeester opsporen. Lukt het jullie om ze binnen 2 uur te vinden?
 

Startlocatie Het bruggetje tussen de Koppelpoort en museum Flehite in Amersfoort
Spelduur 2 uur
Toegankelijkheid Rolstoelvriendelijk
Nederlands Engels Spaans
Boek nu! Boek nu!