Escape Xperience: €25 per team

Escape Xperience

Escape Xperience - Een Escape Room in Valkenburg (Limburg), maar dan buiten

Met Escape Xperience kun je nu ook de prachtige stad Valkenburg ontdekken op een nieuwe, leuke en interactieve manier. Onze Xperience is als een escape room, maar dan buiten in de stad! Met de app loop je door de stad terwijl je puzzels en raadsels oplost. Elke Xperience heeft een spannende verhaallijn, waarbij je de hoofdpersoon helpt ontsnappen of een urgente missie helpt voltooien. Het is een self-guided tour, dus jullie kunnen starten wanneer jullie er klaar voor zijn. Onderaan deze pagina vind je meer informatie over de spellen die we in Valkenburg aanbieden.

Valkenburg aan de Geul is een stad in de provincie Limburg, Nederland, met een rijke geschiedenis. De eerste schriftelijke vermelding van Valkenburg dateert uit 1041, toen de Duitse koning Hendrik III bezittingen schonk in vier dorpen, waaronder Valkenburg. De stad heeft een lange geschiedenis van belegeringen en veroveringen, waaronder een belegering door hertog Jan III van Brabant in 1327. In de 18e eeuw stond het land van Valkenburg bekend als het gebied waar de zogenaamde bokkenrijders actief waren. Het Geuldal rondom Valkenburg kent een intensieve menselijke bewoning sinds de vroegste tijden en heeft veel historisch erfgoed. Tijdens onze Escape Xperience kom je onder meer langs de H.H. Nicolaas en Barbarakerk, kasteel Den Haldar, de kasteelruïnes, de Geulpoort, de Grendelpoort en de middeleeuwse stadsmuur. 

Deze Escape Xperience wordt momenteel alleen in het Nederlands aangeboden.
Voor meer informatie over Valkenburg kun je terecht op de website van Visit Zuid-Limburg.

Onze Escape Rooms in Valkenburg (Limburg)

Valkenburg - de Verboden Kapel

Tijdens deze Xperience beleef je Valkenburg in het jaar 1798. Franse revolutionairen dwingen de bewoners van Valkenburg een eed af te leggen op hun grondwet, waarin ze de kerk afwijzen. Pastoor Servatius weigert dit en dreigt daarom gevangen te worden gezet. Lukt het jullie hem binnen twee uur te helpen een plek te vinden om onder te duiken en de verboden kapel te gaan bouwen?
 

Startlocatie Voor de H.H. Nicolaas en Barbarakerk op het Nicolaasplein in Valkenburg
Spelduur 2 uur
Toegankelijkheid Niet rolstoelvriendelijk
Nederlands Engels Spaans
Boek nu!