De stad als escape room in Valkenburg (Limburg)

Boek je Escape tour in Valkenburg (Limburg)

Boek Valkenburg als escape room bij Escape Xperience Valkenburg - de Verboden Kapel

Valkenburg - de Verboden Kapel

Boek nu:  Nederlands

Tijdens deze Xperience beleef je Valkenburg in het jaar 1798. Franse revolutionairen dwingen de bewoners van Valkenburg een eed af te leggen op hun grondwet, waarin ze de kerk afwijzen. Pastoor Servatius weigert dit en dreigt daarom gevangen te worden gezet. Lukt het jullie hem binnen twee uur te helpen een plek te vinden om onder te duiken en de verboden kapel te gaan bouwen?

Startlocatie Voor de H.H. Nicolaas en Barbarakerk op het Nicolaasplein in Valkenburg
Spelduur 2 uur
Toegankelijkheid Niet rolstoelvriendelijk

 

De stad als escape room in Valkenburg

Met Escape Xperience wordt het bijzonder karakteristieke plaatsje Valkenburg jullie escape room, waarin jullie op zoek gaan naar de oplossingen van puzzels en raadsels terwijl jullie het verhaal van pastoor Servatius ontdekken. Ontdek de leukste plekken van Valkenburg met onze Escape room games! Lukt het jullie de missie binnen de tijd te halen?

Meer informatie over Valkenburg

Valkenburg aan de Geul is een stad in de provincie Limburg, Nederland, met een rijke geschiedenis. De eerste schriftelijke vermelding van Valkenburg dateert uit 1041, toen de Duitse koning Hendrik III bezittingen schonk in vier dorpen, waaronder Valkenburg.

De stad heeft een lange geschiedenis van belegeringen en veroveringen, waaronder een belegering door hertog Jan III van Brabant in 1327. In de 18e eeuw stond het land van Valkenburg bekend als het gebied waar de zogenaamde bokkenrijders actief waren. Het Geuldal rondom Valkenburg kent een intensieve menselijke bewoning sinds de vroegste tijden en heeft veel historisch erfgoed.

Tijdens onze Escape Xperience kom je onder meer langs de H.H. Nicolaas en Barbarakerk, kasteel Den Haldar, de kasteelruïnes, de Geulpoort, de Grendelpoort en de middeleeuwse stadsmuur.

Voor meer informatie over Valkenburg kun je op de website van Visit Zuid-Limburg terecht.