Escape Xperience: €25 per team

Escape Xperience

Ontdek jouw favoriete stad met onze Escape Room stadstours

Op deze pagina vind je een overzicht van alle Escape Games die we aanbieden, gesorteerd op alfabetische volgorde. We proberen elke maand een spannend verhaal uit te werken in een nieuwe stadstour. Als je meer informatie wilt lezen over de verschillende steden waar we onze spellen aanbieden, selecteer dan een stad naar keuze op onze steden-pagina en lees daar verder.

Als je (op deze pagina) een spel hebt gekozen kun je onder de omschrijving een keuze maken tussen de Engels- of Nederlandstalige versie, afhankelijk van welke taal er beschikbaar is. Klik vervolgens op "Boek Nu!" om het spel te kiezen. Je keuze wordt dan automatisch ingevuld in het boekingformulier. Vul daarna de in het boekingsformulier opgevraagde informatie in om je boeking te bevestigen. Zodra de betaling is afgerond krijg je een bevestigingsmail met de inloggegevens, zodat je direct kunt beginnen met je stadstour. Voor praktische tips en informatie, kijk ook op onze Veelgestelde vragen-pagina.

Onze Escape Room stadstours

Amersfoort - Legendes en volksverhalen

Een recent vermoorde klimaatwetenschapper heeft jullie een boekje met verhalen nagelaten, waar opdrachten en aanwijzingen in de kantlijn staan geschreven. De aanwijzingen leiden naar een nieuwe, duurzame energiebron die hij heeft ontdekt. Lukt het jullie de ontdekking binnen 2 uur veilig te stellen, en deze uit handen van de moordenaar te houden?

Deze Escape stadstour in Amersfoort leidt je langs 22 locaties: trekpleisters van de stad en minder bekende plekken.
 

Nederlands Engels Spaans
Boek nu! Boek nu!

Amersfoort - De Verborgen Munten

Ontdek het Amersfoort van 1672 door de ogen van Matthias Withoos, de beroemdste schilder van zijn tijd. Terwijl de Fransen op het punt staan de stad in te vallen heeft hij nog één missie te voltooien: de verborgen munten van zijn leermeester opsporen. Lukt het jullie om ze binnen 2 uur te vinden?

Deze Escape stadstour in Amersfoort leidt je langs 20 locaties: trekpleisters van de stad en minder bekende plekken.
 

Nederlands Engels Spaans
Boek nu! Boek nu!

Arnhem - de Mysterieuze Vermissing

Tijdens deze Xperience beleef je Arnhem in het jaar 1717. De belangrijkste minister van Zweden is vermist en is voor het laatst gezien in Arnhem. Zijn dochter Henriette is naar de stad gekomen om hem te zoeken. Verspreid door het centrum vinden jullie aanwijzingen waardoor jullie kunnen ontdekken wat er gebeurd is. Lukt het jullie haar binnen 2 uur te helpen haar vader te vinden?

Deze Escape stadstour in Arnhem leidt je langs 20 locaties: trekpleisters van de stad en minder bekende plekken.
 

Nederlands Engels Spaans
Boek nu! ____

Den Bosch - het Mysterie van Jeroen Bosch

Tijdens deze City Xperience beleef je Den Bosch in het jaar 1517. Beroemde schilder Jeroen Bosch is recent overleden. Wanneer zijn weduwe Aleid thuiskomt ontdekt ze dat zijn meest beroemde schilderijen zijn gestolen. De dief is van plan ze te verbranden. De verborgen betekenissen en mysteries van de schilderijen van haar man, zullen Aleid naar de dief en schilderijen leiden. Lukt het jullie ze binnen 2 uur te vinden, voor het te laat is?

Deze Escape stadstour in Den Bosch leidt je langs 20 locaties: trekpleisters van de stad en minder bekende plekken.
 

Nederlands Engels Spaans
Boek nu! Boek nu!

Den Bosch - Legendes en Volksverhalen

Tijdens deze Xperience beleef je Den Bosch in het jaar 1542. Maarten van Rossum en zijn leger staan op het punt de stad aan te vallen. Willem Mool, kroniekschrijver van de stad, heeft een idee: met zijn kennis van de geschiedenis, legenden en volksverhalen van de stad kunnen jullie alle belangrijke figuren verzamelen die de stad hebben beschermd. Deze verzamelen jullie op jullie schild, die jullie vervolgens aan de stadsmuur moeten bevestigen. Lukt het jullie binnen 2 uur alle beschermers van de stad te verzamelen en zo de stad te beschermen?

Deze Escape stadstour in Den Bosch leidt je langs 21 locaties: trekpleisters van de stad en minder bekende plekken.

 

Nederlands Engels Spaans
Boek nu! ____

Deventer - het Verraad van Deventer

Tijdens deze Xperience beleef je Deventer in het jaar 1672. Deventer wordt aangevallen door een Frans en Duits leger onder leiding van de bisschop van Munster. De burgemeester en zijn broers die in het stadsbestuur zitten, zullen cruciale beslissingen moeten nemen. In het centrum van de stad zijn aanwijzingen te vinden die hen gaan helpen. Lukt het jullie de broers te helpen voorkomen dat de stad wordt vernietigd?

Deze Xperience leidt je langs 20 locaties: trekpleisters van de stad en minder bekende plekken.

 

Nederlands Engels Spaans
Boek nu! ____

Gouda - De Legende van Jacoba

Deze Xperience voert je terug naar het jaar 1800 in Gouda. Ans Loosjes is een weduwe met 3 kinderen, die uit haar huis dreigt te worden gezet. Ze heeft een laatste kans om aan geld te komen. Haar overleden man heeft de tunnel van gravin Jacoba ontdekt en daar een gouden schat gevonden. Hij heeft aanwijzingen voor Ans achtergelaten in zijn manuscript, zodat zij de schat kan vinden. Lukt het jullie wel om hem binnen 2 uur te vinden?

Deze Escape stadstour in Gouda leidt je langs 20 locaties: trekpleisters van de stad en minder bekende plekken.

 

Nederlands Engels Spaans
Boek nu!

Haarlem - de Ontsnapping van Kenau

Tijdens deze City Xperience beleef je Haarlem in het jaar 1573. Haarlem heeft zich net overgegeven aan het Spaanse leger. Kenau, die mee heeft gevochten tegen de Spanjaarden, kan nu beter snel de stad verlaten. Een generaal geeft Haarlemmers tegen betaling een plekje op zijn schip om de stad te ontvluchten. Lukt het jullie Kenau binnen 2 uur te helpen het benodigde geld te verzamelen én het schip te vinden?

Deze Escape stadstour in Haarlem leidt je langs 20 locaties: trekpleisters van de stad en minder bekende plekken.
 

Nederlands Engels Spaans
Boek nu! Boek nu!

Maastricht - de Sleutel van Servatius

Tijdens deze Xperience ontdek je de overblijfselen uit de Romeinse tijd en de Middeleeuwen in het centrum van Maastricht terwijl je zoekt naar de sleutel van Sint Servatius. Een kunstroofbende probeert op basis van aanwijzingen in een middeleeuws manuscript de sleutel te bemachtigen. Lukt het jullie de kunstroofbende te snel af te zijn?

Deze Xperience leidt je langs 21 locaties in het centrum van Maastricht: trekpleisters van de stad en minder bekende plekken. Het kost 25 euro per team (van 1 tot 4 personen).

 

Nederlands Engels Spaans
Boek nu!

Valkenburg - de Verboden Kapel

Tijdens deze Xperience beleef je Valkenburg in het jaar 1798. Franse revolutionairen dwingen de bewoners van Valkenburg een eed af te leggen op hun grondwet, waarin ze de kerk afwijzen. Pastoor Servatius weigert dit en dreigt daarom gevangen te worden gezet. Lukt het jullie hem binnen twee uur te helpen een plek te vinden om onder te duiken en de verboden kapel te gaan bouwen?

Deze Xperience leidt je langs 22 locaties: trekpleisters van de stad en minder bekende plekken. 

 

Nederlands Engels Spaans
Boek nu!

Zwolle - de Geheime Sleutel

Tijdens deze City Xperience ontdek je het Zwolle van 1787 door de ogen van Gerrit Jan Pijman, die bij de revolutionaire beweging van de Patriotten hoorde. Ze hadden succes geboekt in de stad, maar dat verandert wanneer de prins van Oranje en zijn leger naar de stad komen om de orde te herstellen. Gerrit Jan moet vluchten. Om dit te doen heeft hij een geheime sleutel nodig voor een van de poorten van de stad. Lukt het jullie om hem binnen 2 uur te vinden?

Deze Escape stadstour in Zwolle leidt je langs 20 locaties: trekpleisters van de stad en minder bekende plekken.
 

Nederlands Engels Spaans
Boek nu!

Valencia - De Heilige Graal

Ontdek Valencia terwijl je ontsnapt aan de plaatselijke autoriteiten! De Heilige Graal is gestolen uit de Kathedraal van Valencia, en jullie zijn de hoofdverdachten. Je probeert je onschuld te bewijzen door zelf de Heilige Graal te vinden. Lukt het jullie de Heilige Graal binnen 2 uur te vinden?
Deze Escape stadstour in Valencia leidt je langs 17 locaties: trekpleisters van de stad en minder bekende plekken.
 

Nederlands Engels Spaans
Boek nu! Boek nu!